Minden, amit az esküvőkről tudni érdemes

Esküvő & Rendezvény

Esküvő & Rendezvény

10 dolog, amit eddig senki nem mondott el az eljegyzésről

2017. szeptember 11. - Glamorous

Nem fogod tudni megállni, hogy folyamatosan a kezedet bámuld, ezt megígérhetjük. Mindegy, hogy hány barátod esküvőjét csináltad végig és hány házasságot láttál a TV-ben. Van 10 olyan dolog, amire csak akkor döbbensz rá, ha téged is eljegyeztek.

leanykeres.jpg

  1. Lehet, hogy nem a tökéletes ruhát viseled, amikor megkérik a kezed.

Bármilyen lánykérést is álmodtál meg magadnak (tökéletes helyszín, frissen mosott haj, romantikus hangulat) lehet, hogy semmi köze nem lesz a valósághoz. Azonban bárhogy is történt, akár a kanapén ülve, smink nélkül a pizsamádban, akkor is csodás történet lesz. Miért? Mert valaki úgy döntött, hogy veled akarja leélni a hátralévő életét és ez csak és kizárólag a ti sztoritok marad.

10_dolog_amit_eddig_senki_nem_mondott_el_az_eljegyzesrol_kep_1.jpg

2. Egyfolytában a kezedet fogod bámulni

Egy új ékszerrel bővül a készlet, ez már önmagában jó. Ha amúgy nem hordasz sok kiegészítőt, ez a darab mégis a legfontosabb lesz, mert amit a gyűrű szimbolizál az végtelen örömmel képes eltölteni annak gazdáját.

3. Ezerszer el kell majd mesélned a lánykérést

Amint eljegyeztek, mindenki kíváncsi lesz rá, hogyan történt. Szokj hozzá! Folyamatosan újra és újra el kell majd mesélned. Ez azonban garantáltan megunhatatlan lesz.

4. Folyamatosan azt fogják kérdezni, hogy hol és mikor

Miután közölted a tényt, hogy megkértek, mindenki arra lesz kíváncsi, hogy mikorra és hova tervezitek az esküvőt. Ezen nem kell csodálkozni, csupán mindenki izgatott. Ha még nincsenek meg a részletek csak mond meg bátran, hogy egyelőre csupán izgatottak vagytok az eljegyzés miatt, de szívesen veszed a tippeket.

10_dolog_amit_eddig_senki_nem_mondott_el_az_eljegyzesrol_kep_2.jpg
5. Nem mindenki lesz elragadtatva

Meglepő, de biztosan mindig lesz legalább egy ember, aki nem fog tudni őszintén örülni neked. Ez lehet az irigység vagy az ő saját rossz tapasztalata. Ezzel azonban nem kell foglalkozni, koncentrálj arra, hogy te viszont hamarosan megházasodsz.

6. A család és a barátok garantáltan melletted állnak majd

Azok, akikre amúgy is számíthatsz, biztos hogy támogatni és segíteni fognak. Hagyd, hogy megünnepeljétek ezt az eseményt, akár egy családi ebéddel, vagy pár itallal a barátaiddal.

7. A nemrég házasodott ismerőseid hirtelen szakértőkké válnak

Az emberek szeretik megosztani a saját tapasztalataikat, főleg ha közel érzik magukhoz a témát. Köszönj meg minden tanácsot, biztos hogy lesz közte hasznos, de ne hagyd hogy bárki befolyásoljon olyan irányba, ami nem teljesen kedvedre való.

10_dolog_amit_eddig_senki_nem_mondott_el_az_eljegyzesrol_kep_3.jpg
8. Másképp fogod nézni a jegyes párokat

Mindegy, hogy a való életben, vagy egy TV-műsorban látsz eljegyzett párokat, kicsit jobban meg fogod őket érteni, mert mind ugyanazzal a tapasztalattal vagytok gazdagabbak.

9. Nehéz lesz nem azonnal nekiesni a szervezésnek és kiélvezni a jegyességet

Semmi baj nincs azzal, hogy a boldog köd után a megoldandó feladatokat látod magad előtt. Mint tudjuk, az esküvőszervezést amúgy is érdemes idejében elkezdeni. Persze hagyj időt magadnak a relaxálásra mielőtt nekilátsz a tervezésnek.

10. Meg fog változni a kapcsolatotok

Akkor is, ha már együtt éltetek, másként fogod magad érezni az eljegyzés után. Valószínűleg semmi különös nem lesz benne, de ez mégiscsak egy megállapodás két ember közt, ami az örökkévalóságra vonatkozik.

Következő cikkünkben 10 felmerülő költséget gyűjtünk össze,amivel mindenképp számolj, ha a Nagy Napot tervezed!

Látogass el még több tippért a Facebook oldalunkra!

Esküvő zenekarra lenne szükséged?
Akkor www.glsound.com!

A bejegyzés trackback címe:

https://eskuvorendezveny.blog.hu/api/trackback/id/tr6712769306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.09.12. 11:02:50

"...ami az örökkévalóságra vonatkozik."... rózsaszín álomvilág. emellé oda kellene tenni a válási statisztikát, máris reálisabban látnátok a helyzetet.
számomra megdöbbentő, mennyi buta nő hiszi, hogy az élete napja, és képesek minden de mindent elrontani az akaratosságukkal/nagyravágyásukkal/jusztismemutatomhogyazénesküvőmalegjobb hozzáállásukkal. az élet nem egy nap. abba nem gondolnak bele, hogy utána még kb. 20-30x365 nap lesz, amit szintén ki kell bírni ugyanazzal az emberrel... mi ehhez képest egy esküvő...

Nick a banya 2017.09.12. 11:35:33

Nos, sícuccban voktam, életemben másodszor lécen. Azóta is együtt síelünk :)

Nick a banya 2017.09.12. 11:36:45

@Manka88: Savanyú a szőlő? Kettőn áll...

2017.09.12. 11:43:39

@Nick a banya: savanyú? te tényleg azt hiszed, hogy mindenki bazinagy felhajtásra vágyik? nem, nem savanyú... ez az egész számomra inkább szánalmas, hogy vannak nők, akiknek tényleg erről szól az élet...

báró Csekonics 2017.09.12. 11:50:12

@Manka88: jobb esetben 40-50x365 amit együtt tölthetnek és nem 'kibírnak együtt' ;-)

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.12. 11:56:01

Nálunk úgy ment az "eljegyzés", hogy egy padon ülve megbeszéltük, hogy akkor majd megházasodunk, aztán rátértünk az időpont megállapítására.

borzlány 2017.09.12. 12:05:29

@Manka88: jaja, sokkal ésszerűbb úgy hozzáállni a házassághoz, hogy csak a válásig vagy halálig tart, tehát mindenképpen szar vége lesz.
Részemről hiszek az önbeteljesítő jóslatokban, ugyanis a házasság sikeressége és időtartama kurvára nem a lottóhúzás eredményétől függ, hanem két embertől, akik közül az egyik én vagyok.
Szóval hajrá örökkévalóság, aztán csak ésszel.
(Abban egyetértek, hogy az esküvő csak egy nap, de ez pont nem volt benne a cikkben, csak oda tetszett képzelni ;))

tomhardynészonja 2017.09.12. 12:15:48

Nálunk úgy ment az eljegyzés, hogy kimentünk a piacra nézelődni, és én épp jóízűen beleharaptam a tejfeles-sajtos lángosba, szóval csillogott a zsír a számon a kora téli napfényben, meg nagyon szépen kiemelte a szemem színét az új sapkám, úgyhogy biztos megkapó lehettem abban a pillanatban, az udvarlóm lecsippentett az arcomról egy reszelt sajt morzsát, elmosolyodott, hogy imádja mikor egy nő ilyen jóízűen tud enni, aztán kivett a zsebéből egy tömlő szorítóbilincset, felhúzta az ujjamra, és megkérdezte: Szonja, leszel a feleségem? Én meg könnyes szemmel átöleltem, hogy igen, igen, igen, és egy darabig csak álltunk egymást szorosan átölelve, és kértünk rumot a teába, hogy megünnepeljük a dolgot. Nem kezdtünk el esküvőt tervezni meg ilyenek, én amúgy is a 2 tanú azt csá' típusú szertartásnak vagyok a híve, ami mondjuk szerintem elég nagy mázli, mert karácsony előtt küldött egy sms-t, hogy nem érzi méltónak magát hozzám, meg jobbat érdemlek meg blablabla, és végül soha többé nem találkoztunk. De erre az eljegyzésre életem végéig emlékezni fogok.

Peetee 2017.09.12. 12:17:42

@Manka88: Ez baromság; a szülőszobák falára sem a kaszás-halál képét rakják ki, és a terhesgondozáson sem a halálozási statisztikákat elemzik...

Nick a banya 2017.09.12. 12:22:19

@Manka88: vagytam ra igen, mert szivbol szeretem a ferjemet es jo volt igy is tapasztalni, hogy viszont szeret. Eltem volna anelkul is, ha tiz evet lehuztunk, ment volna a tobbi is anelkul, igen. Eskuvot viszont vegkepp nem akartam nagyot, lett egy kozepesnek mondhato, eletem legszebb emleke, es het ev utan is a legjobbnak mondjak a rokonok is. Csak jol akartuk erezni magunkat a vendegeinkkel, bejott :)

Papírzsepi · http://lemil.blog.hu 2017.09.12. 12:23:11

Erősen túl van ez lihegve.
Nyilván szép és ünnepélyes a dolog, az én esetemben is ilyenre szerveztem.
De 15 évvel később azt gondolom, hogy az eljegyzés egy sokadrangú esemény, aminek semmi, de semmit érdemi jelentősége nincs.
Már maga az esküvő is sokkal komolyabb dolog, de a három gyerekem születése, a beköltés az új házba .... mind nagyobb hatású volt. És bizony hosszú a lista.

A kihívás meg nem az, hogy ezerszer el kell mesélni. (Nem kell. Tőlem ezt jó, ha kétszer kérdezték az eljegyzést. Cserébe hogy hogyan ismerkedtünk meg, azt úgy 200-szor...) Az eljegyzés nagy kihívása később jön. Amikor a megpecsételt kapcsolatot, a szeretetet és a békét a szürke hétköznapokon és a végtelen probléma-lista ellenére is fenn kell tartani.

Nekem az eljegyzés olyan, mint amikor ünnepélyesen regisztrálod magad egy maratoni futásra. Nem ebben lesz a kihívás...

borzlány 2017.09.12. 12:42:22

@Papírzsepi: én azt gondolom, hogy az eljegyzés fontosabb, mint az esküvő. Azon csak az a két ember van ott, akit érint a dolog, és akkor mondják ki először egymásnak az elhatározást, hogy együtt akarják leélni az életüket. Szerintem sokkal romantikusabb, mint egy esküvő (azon már van legalább 3 másik ember, egy csomó stresszfaktor, ami elvonja a figyelmet a lényegről stb).

2017.09.12. 17:01:11

Semmi értelme az eljegyzésnek, pláne, ha nincs is szó házasságról. "Majd valamikor lesz" lagzi, "jövő nyáron" vagy majd egyszer, akkor röhej az egész.

inteligencs elenzeki 2017.09.12. 17:05:02

Hmmm... Meg amikor nem az kéri meg a nő kezét, akitől várja :) Ill. nem annak a kezét kéri meg a férfi, aki ezt várja tőle :)
Nyugi, csak szórakoztam.

2017.09.12. 17:08:34

@borzlány: nekem nem volt eljegyzésem, de még lánykérésem sem. Ketten egymást közt sem. Szerintem el is bizonytalanodtam volna, ha valaki megkéri a kezem. Összeházasodtunk, mert így egyszerűbb az élet, a gyerekvállalás.
Én nem vagyok már fiatal, éppen ezért megdöbbentő számomra, hogy mennyire éretlenül házasodnak még mindig emberek. 60% a válás, de még mindig a tündérmesében él mindenki.
Két egyenrangú embernek kéne összeházasodnia, ezzel szemben kisfiúk és tündérkirálylányok játszanak esküvősdit.

borzlány 2017.09.13. 09:51:32

@Hortenz: nem értem, honnan gondolod, hogy mindenkinél túlteng a tündérfaktor? Azért normál esetben ez úgy megy, hogy az emberek átbeszélik, hogy kinek milyen tervei vannak a jövőre nézve, aztán amikor eljön az idő, lefixálják azt is, hogy ők egymással össze akarnak házasodni. Aztán, mivel az emberekbe azért szokott némi romantika szorulni, a pasi egyszer csak megkéri a csaj kezét, onnantól meg folynak az események ízlés szerint.
Elég ritka az, hogy a pasi derült égből prezentál lánykérést a mit sem sejtő, gyanútlan nőnek, aki addig még el se gondolkodott azon, hogy ezt a pasit akarja látni maga mellett mindennap, egész életében :)
süti beállítások módosítása