Minden, amit az esküvőkről tudni érdemes

Esküvő & Rendezvény

Esküvő & Rendezvény

3 érv a plusz egy főre és 3 érv ellene egy esküvőn

2018. március 26. - Glamorous

Az esküvői vendéglista tervezésénél figyelnünk kell a +1 főkre is. Nyilván nem akarunk senkit megbántani azzal, hogy nem számolunk a társával, de a költségek miatt igenis van ahol határt kell szabni a létszámnak. Összeszedtük, hogy kik azok a vendégek, akiknél ajánlatos meghagyni a +1 fő lehetőségét és kik azok, akiknél lelkiismeretfurdalás nélkül elvághatjuk ezt a mutatványt.

Akiknél meghívhatjuk a + 1 főt

3_erv_a_pulsz_egy_fore_es_3_erv_ellene_egy_eskuvon_kep_1.jpg

1. Házasok

Ha valaki házas, akkor ajánlott meghívni a párját még abban az esetben is, ha nem találkoztunk még az illetővel. Gondoljunk csak bele, mi sem szeretnénk részt venni egy ilyen eseményen egyedül, ezért tartsuk ezt tiszteletben.

2. Hosszú kapcsolatban élők, jegyesek, komoly párral rendelkezők

A felsorolt esetekben is ajánlatos meghagyni a lehetőséget arra, hogy párostól jelenjenek meg az esküvőn ezek az emberek. Amúgy is sokan nem házasodnak mostanában, de attól még az ő kapcsolatukat is lehet ugyanolyan komolyan venni, mintha oltár elé vonultak volna.

3_erv_a_pulsz_egy_fore_es_3_erv_ellene_egy_eskuvon_kep_2.jpg

3. A V.I.P. vendégek

Tegyük fel, hogy van egy gyerekkori barátod, akit ezer éve ismersz, de lehet hogy ritkán találkoztok. Talán még a szüleidet is ismeri, de már nem egy társaságban lógtok. Ha esetleg csak a Te kedvedért utazik az esküvődre és tisztában vagy vele, hogy idegen lesz neki a közeg, akkor alapból ajánld föl, hogy hozhat magával valakit.

 

Akiknél nem muszáj meghívni a + 1 főt

1. Alkalmi randizók

Ha már jól ismered az adott vendéget és tudod róla, hogy amúgy is gyakran cserélgeti a partnereit, valamint abban sem vagy biztos, hogy az aktuális barátja/barátnője még meg lesz e az esküvő napján, akkor nem muszáj felajánlanod a kétszemélyes meghívót. Persze ha utólag kiderül, hogy belefér a költségvetésbe, akkor nyugodtan.

2. Munkatársak

A kollégákat meghívni talán nem olyan jellemző, pláne, hogy simán lehet belőle sértődés a munkahelyen. Azonban ha mégis van egy jó kis társaságunk, akiket szívesen látnánk, akkor hívjuk meg őket. Ebben az esetben viszont nyugodt szívvel osztogathatjuk egy személyre a meghívót, hiszen ők egyrészt nem családtagok, másrészt úgyis lesz legalább egy asztaltársaságnyi ember, akikkel ismerik egymást, így nem lesznek magukra hagyva.

3_erv_a_pulsz_egy_fore_es_3_erv_ellene_egy_eskuvon_kep_3.jpg

3. A nem túl közeli vendégek,akiket muszáj meghívni

Bár a házastársakat és komoly kapcsolatban élőket nem túl ajánlott egyedüli vendégnek meghívni, de fontos egy határt szabnunk, ha nem több száz fős esküvőt szervezünk és a keretünk sem engedi. Ha vannak olyan távoli rokonok, akinek meghívásával egy bizonyos családtag követelése miatt  kell számolni, akkor ne féljünk legalább abban nemet mondani, hogy nem hozhat plusz egy főt. Lehet, hogy egy kis vitát szül majd ez, de nyugodtan védjük meg magunkat, mégis csak a mi esküvőnk és ha az anyagi keretre hivatkozunk, akkor talán még megértő fülekre is találunk.

 

Te mivel bővítenéd a listát?

Várjuk hozzászólásodat!


www.eskuvorendezveny.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://eskuvorendezveny.blog.hu/api/trackback/id/tr9313778362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása