Minden, amit az esküvőkről tudni érdemes

Esküvő & Rendezvény

Esküvő & Rendezvény

Eljegyeztek? Íme 10 pont, ami mentén haladva sikeres lesz az esküvőszervezés

2017. október 09. - Glamorous

Mindenképpen élvezd ki az eljegyzésed és ünnepeld is meg azt, ám amikor eljött az idő, hogy hivatalosan is megkezd a tervezést, akkor az alábbi dolgok mentén érdemes haladnod. Fontos, hogy képes legyél döntéseket hozni. Íme 10 pont, amiket mindenképpen figyelembe kell venned.

 1. Állíts föl egy menetrendet

Amint eljegyeztek, mindenki azt fogja kérdezni, hogy mikor lesz a nagy nap. A pontos dátumot azonban nem fogod tudni rögtön megmondani. Tervezd meg, hogy az esküvőszervezés egyes szakaszaira mennyi időt szánsz. Ez egy évig is eltarthat. Döntsd el, hogy melyik évszakban szeretnéd tartani az esküvőt és vedd figyelembe a nemzeti ünnepeket és családi eseményeket.

eljegyeztek_kep_1.jpg

2. Válaszd ki a stílust és a helyszínt

Mielőtt a ruhához vagy a tortához érnénk, először vedd figyelembe a teljes képet. Csukd be a szemed és képzeld el, hogy összességében milyen lenne az esküvő és milyen típusú lenne a helyszín. Nagy lakodalom vagy kicsi, kinti vagy benti, modern vagy hagyományos. Ezeket a kérdéseket döntsd el először.

3. Költségek

Számold ki, hogy pontosan mekkora keret áll rendelkezésetekre. Mindent vegyél figyelembe; például, ha olyan helyszínt választanál, ahova a vendégeknek el kell utazniuk, ne feledkezz meg a szállásköltségekről. Vedd számításba, hogy az árak változhatnak, de légy ésszerű és ragaszkodj a limithez, amit szabtál.

4. Vendéglista

Először elég felvázolni. Nyilván fontos szabni egy határt annak, hogy hány főt szeretnél meghívni, de vegyél sorra mindenkit, akit szeretnél, hogy veled ünnepelje ezt a csodás napot. Család, barátok, kollégák, senki ne maradjon ki, de arra is ügyelj, hogy csak olyan embereket hívj meg, akikkel örömmel ünnepled ezt a napot.

eljegyeztek_kep_2.jpg
5. Ajándékok

Természetes, hogy a meghívottak megajándékozzák az ifjú párt az esküvőn. Annak érdekében, hogy elkerüld azt a kellemetlen szituációt, hogy négy robotgéppel sétálj haza, inkább állíts föl egy listát, amin számotokra valóban fontos kellékek szerepelnek. Ha a pénz jobban jönne, akkor ne érezd magad kellemetlenül ha azt kérsz. Mindenki jobban jár, ha olyan ajándékot ad, aminek a másik örül, legalább a vendégek sem izgulnak rajta, hogy eltalálták e a kívánságod.

6. Válassz segítőket

Ne feledd, hogy az esküvő szereplői nem csak a menyasszony és a vőlegény. Nagyon fontos szerepük van a koszorúslányoknak és a tanúknak is. Ne felejtsd el időben felkérni őket a feladatra és biztos lehetsz benne, hogy cserébe nem veszik zaklatásnak, ha a szervezéssel kapcsolatban is igénybe veszed a segítségüket.

7. Gondolkozz el az esküvőszervezőn

Ha nem rendelkezel jó szervezőképességgel és úgy érzed az esküvő megszervezése túl nagy falat számodra, akkor kérdezz meg pár esküvőszervezőt. Ezt se felejtsd el belekalkulálni a költségbe ha úgy alakul, de legalább biztos lehetsz benne, hogy így a témában jártas ember kezébe helyezed a rendezést.

eljegyeztek_kep_3.jpg

8. Keress anyakönyvvezetőt

Válaszd ki a helyszínt, ahol hivatalosan egybekeltek és fixáld le a dátumot. Itt előfordulhat, hogy kevés szabad hely van, így jobb, ha ezen minél előbb túl esel.

9. Zenekar és fotós

Még egy olyan dolog, ahol minél korábban érdemes cselekedni. Ha igazán glamorous zenekart szeretnél, akkor nem árt gyorsan választani, hogy biztos legyen a dátum. Az interneten bizonyára sok videót is találhatsz a bandák munkásságáról, nem árt azok közt keresgélni. Ugyanez vonatkozik a jó fotós szakemberekre is.

10. A ruha

Igen, a legfontosabb még mindig a ruha. Gondolkozz el rajta, hogy varratni szeretnéd, kölcsönözni vagy megvenni. Ha konkrét terved van keress egy jó varrónőt. Ha nincs, akkor szánd rá az időt az inspirálódásra vagy egyszerűen csak menj el szalonokba és hagyd, hogy segítsenek.

Érdekes tippekért látogass el Facebook oldalunkra!

A bejegyzés trackback címe:

https://eskuvorendezveny.blog.hu/api/trackback/id/tr212769442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása