Minden, amit az esküvőkről tudni érdemes

Esküvő & Rendezvény

Esküvő & Rendezvény

5 etikett szabály a vendégeknek az esküvőről

2018. február 05. - Glamorous

Bár minden esküvő máshogy zajlik, van pár állandó szabály. Ezek olyan alapdolgok, minthogy nem az utolsó pillanatban esünk be a ceremóniára, illetve visszajelzünk a meghívóra. Megválaszolunk 5 olyan dolgot, amire nem árthat biztosan tudni a választ, ha jó vendégek akarunk lenni.

article-2349061-1a861acd000005dc-983_634x383.jpg

1. Mikor kezdhetünk táncolni?
5_etikett_szabaly_a_vendegeknek_az_eskuvorol_kep_1.jpg

Bár ez is lehet eltérő, de a legáltalánosabb az, hogy a vendégek a menyasszony és az édesapja tánca után vehetik be a parkettet. Persze nem kell hozzá meredten figyelni az ifjú párt, hiszen úgyis bejelentik, vagy mindenki körbeállja őket, amikor a tánc megkezdődik és ezután már folyamatosan meg fognak invitálni mindenkit a tánctérre.

2. Mikor ülhetünk le az étkezéshez?
5_etikett_szabaly_a_vendegeknek_az_eskuvorol_kep_2.jpg

Nyilván nem az lesz az első, hogy amint odaértünk az étterembe egyből kést villát ragadunk. Ez is, mint minden fontosabb pontja a fogadásnak, be lesz jelentve. Ezt megelőzően általában pohárköszöntő is van. Persze előtte már érdemes megkeresni a helyünket, amiben nagy valószínűséggel az ültetőkártyák lesznek segítségünkre.

3. Mondhatunk köszöntőt?
5_etikett_szabaly_a_vendegeknek_az_eskuvorol_kep_3.jpg

Ez csak akkor jó ötlet, ha előtte egyeztetsz a párral, vagy egyáltalán megkértek téged, hogy mondj tósztot. Semmiképpen ne kezdjünk önálló akcióba. Ha van valami szívet melengető jókívánság, amit el szeretnénk mondani, akkor inkább keressünk egy privát percet, amikor köszönthetjük őket. Ha esetleg mégis felkértek, akkor is vigyázzunk, hogy csak azért, hogy nagyon vicceset mondhassunk, ne hozzuk őket kellemetlen helyzetbe.

4. Posztolhatok képeket az eseményről a közösségi hálóra?
5_etikett_szabaly_a_vendegeknek_az_eskuvorol_kep_4.jpg

Mielőtt ész nélkül elkezdenénk megosztani a képeket, nézzük meg, hogy ezzel kapcsolatban nem volt e esetleg külön kérése az ünnepelteknek. Ezt általában előre szokták jelezni. Sőt, az is előfordulhat, hogy egyáltalán nem zavarja őket és esetleg még meg is mondják, hogy milyen hashtaget használj, hogy ők is megtalálhassák a képeket.

5. Meddig maradjunk?
5_etikett_szabaly_a_vendegeknek_az_eskuvorol_kep_5.jpg

Vegyük figyelembe, hogy mennyire fárasztó lehet a friss házasoknak ez a nap és ha már látjuk rajtuk, hogy várják a party végét, akkor ne húzzuk az időt. Természetesen előre is megkérdezhetjük, de ha nagyon jó a buli és a vőlegény és a menyasszony is még nagyban ropja a táncot, akkor nyugodtan maradhatunk.

 

Ti mivel egészítenétek ki a listát?

Várjuk további jó tanácsaitokat!

www.eskuvorendezveny.blog.hu



 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eskuvorendezveny.blog.hu/api/trackback/id/tr1913626754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása