Minden, amit az esküvőkről tudni érdemes

Esküvő & Rendezvény

Esküvő & Rendezvény

A koszorúslányok története

2017. augusztus 14. - Glamorous

Az esküvőkön már megszokott, hogy a menyasszony mellett ott feszítenek a koszorúslányok. Általában egyforma ruhát viselnek és ott segítenek a menyasszonynak ahol tudnak. Azt azonban valószínűleg kevesen tudják, hogy mi ennek a hagyománynak a múltja. Összeszedtünk három történetet, ami megmagyarázza, hogy honnan is eredhet ez a hagyomány.

 

a_koszoruslanyok_tortenete_kep.jpg

 

  1. Az ókori Róma

Az ókori Rómában, ahhoz, hogy egy esküvő megvalósulhasson, legalább tíz szemtanúra volt szükség. Akkoriban állítólag pár nőnek pontosan úgy kellett felöltöznie, mint a menyasszonynak, mert ezzel összezavarták a bosszúállú szellemeket, akik szabotálni akarhatták az esküvőt. Talán pont ide vezethető vissza az a hagyomány, hogy ma a koszorúslányok gyakran egyforma, szép ruhába öltöznek.

  1. A Biblia

A Bibliában van egy történet, amiben Jákob két házasságot is köt. Ráhel és Lea is magával vitte a cselédjeit a menyegzőre, akik segítségükre voltak az előkészületeknél. Mivel angolban a szolgálólányt maid-nek hívják és a koszorúslányt bridesmaid-nek, így könnyű arra következtetni, hogy innen jött ez a szokás.

  1. A Viktoriánus kor

Talán a Viktoriánus kor koszorúslányai állnak a legközelebb a megfejtéshez. Az akkori időkben a menyasszonynak olyan női segédei voltak, akik segítették megszervezni a lakodalmat, virágokat szereztek és az arával együtt vonultak be az oltár elé. A mai koszorúslányok a padsorok között vonulva legfeljebb rózsaszirmok dobálnak a földre, akkoriban azonban különféle fűszerekkel és fokhagymával a kezükben sétáltak, hogy elijesszék a gonosz lelkeket, akik árthatnak a friss házasoknak.

További tippek és érdekes információk az Esküvő és rendezvény Facebook oldalon!

A bejegyzés trackback címe:

https://eskuvorendezveny.blog.hu/api/trackback/id/tr6112678577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása