Minden, amit az esküvőkről tudni érdemes

Esküvő & Rendezvény

Esküvő & Rendezvény

Meghívjuk-e az exünket az esküvőnkre?

2017. szeptember 07. - Glamorous

Kényes téma ez, de annál életszerűbb. Az esküvőnk arról szól, hogy az aktuális párunkkal való szerelmünket ünnepeljük, szóval hogy jön ide az ex? Az emberi kapcsolatok annyira egyediek, hogy nehéz általánosságban beszélni róluk. Vannak azonban olyan párok, akik szakítás után is valódi barátok tudtak maradni, így adott a kérdés, hogy ebben az esetben mit tegyünk.

meghivjuk_e_az_exunket_az_eskovonkre_kep_1.jpg

Az alábbi esetekben hívhatod meg az exed:

  • Akkor lehet ésszerű meghívni a volt párodat, ha a kapcsolat már nagyon nagyon régen véget ért és inkább csak egy gimis próbálkozás volt és kettőtök romantikus kapcsolatán mindketten őszintén tudtok nevetni.

  • Ha senki nem érzi magát feszélyezve a szituációtól és itt nem csupán rólad és a volt párodról van szó, hanem a jelenlegiről is.

  • Vannak speciális esetek, ha esetleg nem ez az első házasságod és már gyerekeitek is születtek, akkor érdemes abba belegondolni, hogy talán nekik is jót tehet, ha látják, hogy a szüleik milyen normálisan tudják lekommunikálni a jelenlegi életüket és képesek örülni a másik boldogságának. De elmondjuk még egyszer; tényleg csak akkor gondolkozzunk ebben, ha mindeni 100%-ig ki van békülve a szituációval.

 

Az alábbi esetekben nem hívhatod meg az exed:

  • Ha bárkinek kényelmetlen a szituáció. Ha valakiben, akár benned, vagy a jövendőbeli párodban felmerülnek kételyek, akkor nem éri meg a felesleges feszültség ami ezzel jár.

  • Akkor se hívd meg, ha tartasz a reakciójától. Érdemes figyelembe venni, hogy alkohol is lesz a buliban. Ha a volt párod egyébként is hajlamos volt a drámázásra és tartasz tőle, hogy jelenetet rendezne, akkor azonnal vesd el a meghívás ötletét. Nem éri meg, hogy a Te nagy napodon azon parázz, hogy történni fog e valami kellemetlenség, ráadásul az összes barátod és családtagod is jelen lesz.

  • Ha a jelenlegi párjától tartasz, akkor sem okos ötlet meginvitálni őket. Ha tényleg megkérdőjelezhetetlenül jó és baráti kapcsolatod az exeddel, illetve a jelenlegi párodnak sincs ezzel semmi baja, akkor is érdemes számba venni a tényt, hogy a meghívó ilyenkor +1 főt is tartalmaz. Ha nem ismered még olyan jól az új párkapcsolatát és felmerül annak a lehetősége, hogy az új partnere képes elveszteni a kontrollt, akkor hagyd inkább. Senkinek nincs szüksége fölösleges drámára.

 
További cikkekért látogass el Facebook oldalunkra!

A bejegyzés trackback címe:

https://eskuvorendezveny.blog.hu/api/trackback/id/tr7712769266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása