Minden, amit az esküvőkről tudni érdemes

Esküvő & Rendezvény

Esküvő & Rendezvény

TOP 10 esküvői hiba amit ne kövess el

Arapara

2016. október 05. - Glamorous

 

TOP 10 esküvői HIBA amit ne kövess el!

Avagy a jegyesek közkedvelt felszólalásai az esküvőjük szervezésének első szakaszában.

A szervezés előkészületeiben többnyire a bennünk lévő elképzelések képesek mindannyiunkat messzire repíteni a realitás talajától. A boldogság hevében elfelejtjük, hogy ez nem egy Holywoodi mozi 2 perces rózsaszirom dobálós, csókolózós finálé jelenete, hanem egy kora délután kezdődő és hajnalba nyúló rendezvény ami, a szervezés tekintetében is higgadtságot, átgondoltságot igényel.

auto.jpg

 

1. (Jobbik eset) Ez a Mi esküvőnk!! Az lesz amit mi akarunk! (Rosszabbik eset) Ez az én esküvőm!!! Az lesz amit én akarok, elvégre ez az én napom én vagyok a Menyasszony! 

Természetesen az esküvő/lagzi a jegyes pár frigyre lépése okán jön létre, de fontos hogy odafigyeljetek a násznép igényeire is, hiszen Ti is csak akkor fogjátok jól érezni magatokat, hogyha önfeledt jókedvű násznépet ,mosolygó arcokat láttok magatok körül. 

2. Nem szeretnénk meghatározni a programot, hiszen egy nagy bulit szeretnénk és nem akarjuk, hogy ez egy kötött és merev program legyen!

Mindenki nagy bulit és önfeledt ünneplést szeretne látni az esküvőjén, de az esti programok szervezettségén nagyon sok múlik. Mindennek legyen meg a maga helye és ideje. Például nem szeretnénk gratulációhoz sorban álló, ámbár jól láthatóan táncolni vágyó embereket látni miközben a zenekar már tánczenét játszik vagy nem szeretnénk vacsora alatt a főasztalnál a párral "csak egy közös fotót" kérlelő embereket látni mert így a pár és az aktuális "fotózkodó" sem tudja elfogyasztani nyugodtan a vacsoráját esetleg csak miután kihűlt. 

3. Tudjuk hogy ők az egyik legmegbízhatóbb szolgáltatók (fotósok, videósok, zenekar stb.) a "piacon", de mi nem szeretnénk Őket, mert az XY barátunk esküvőjén is ők voltak és nem akarjuk, hogy ugyanaz legyen!

Fontos. hogy megbízható és feladatukat kiválóan végző szolgáltatókkal szerződj az esküvőd napján. Miért kockáztatnál egy ismeretlen szolgáltatóval, hogyha már láttad saját szemeddel hallottad a saját füleddel hogyan dolgozik egy jó ceremóniamester vagy zenekar. Természetesen ez nem azt jelenti hogy ne keress új alternatívát vagy jobb lehetőséget a szolgáltatók terén de ne a "nem szeretnénk, hogy ugyanaz legyen" a mérvadó számotokra.

4. Tudom hogy sokan szeretik a mulatós zenét, de én/mi megfogadtam/tuk hogy az én/mi esküvőmön/nkön nem lesz mulatós zene!

A klasszikus Lagzi elengedhetetlen"kelléke" a mulatós zene mely egyre inkább dívik a modern esküvőkön is. A násznép összetétele határozza meg az adott zenei stílusokat is egy-egy tánczenei blokkban. Zenekar esetében érdemes tehát végiggondolni milyen profillal és repertoárral rendelkező zenészeket hívunk meg az esküvőnkre. Ha a násznép többsége a mulatós zenét preferálja érdemes kisebb formációkban működő zenekart hívni. De sok úgynevezett "mindent játszó" formáció létezik a zenekari kínálatban.

5. Nálunk tuti mindenki bulizni fog, úgyhogy úgy kérjük a zenekart / Dj - t is, hogy reggelig maradjanak!

Képzeljük csak el milyen készülődést igényel manapság egy esküvőn való részvétel. Pénteki munkanap lezárta után Szombat reggel újra formában lenni csinosan felöltözve az egész családdal, hogy időben odaérjen a templomi szertartás kezdetére főként ha a helyszín miatt több száz kilométert kell majd utazni. Még csak délután van és lagzi igazán el sem kezdődött de már lefáradtunk. Mindenki szeretne reggelig tartó bulit az esküvője napján de az esetek többségében a hajnali órákig már csak a fiatalabb generációból álló "keménymag" bulizik a highway to hell-re. A kevesebb néha több alapon érdemes jól átgondolni ezt a kérdést is.

6. Azt szeretnénk, hogy ez legyen a legjobb esküvő, és mindenki erről beszéljen a meghívott vendégek körében.

Természetesen minden házasulandó pár ezt szeretné, de a nagy elvárások megmérgezhetik az est kimenetelét. Számotokra legyen ez egy emlékezetes nap és ne mindenki számára, hiszen mindenkinek 100% - osan úgysem tudtok megfelelni. Ne felejtsétek el Ti élvezni az estét és ha boldogan mosolyogtok a főasztalnál mindenkire átragad majd ez a hangulat. Ezekkel az egyszerű pillanatokkal érdemes emlékezetessé tenni a vendégsereg számára is az estét.

7. Szeretnénk a násznéppel nagyon sok közös programot, Játékot !

Programokkal csak óvatosan! Ide-oda "rángatni" a násznépet és rájuk erőltetni a "nézzétek végig mert rólunk szól" című videókat és végigjátszatni a mostanság divatos ugyanakkor elcsépelt hosszú játékokat. Szerintem nekünk sem lenne hozzá kedvünk más esküvőjén. A lufieregetés, ökörsütés, golfozási lehetőség, gumivár netán galamblövészet véleményem szerint nem esküvőre való programok. Játszani lehet és adott esetben kell is de csakis a megfelelő időben és mennyiségben. A jól elhelyezett rövid és frappáns programok és játékok adott esetben frissítő üde színfoltjai lehetnek az estének. 

8. A helyszín és a ceremóniamester/vőfély már megvan, a fotóst és a videóst is kiválasztottuk már a zenei szolgáltató viszont nincs még meg de arra már nem szeretnénk sokat költeni! 

Fontos odafigyelni arra is, hogy mindenki számára fontos a megörökített pillanatok minősége és a jól elkapott kép és hang anyagok milyensége, de az étel és a zene a legmeghatározóbb hangulati eleme egy esküvőnek. Az esküvő nagy része kb.  2-3  a étkezésekkel (vacsora, éjféli vacsora, torta) telik további 5-6 óra pedig a tánczenei mulatsággal. A jegyesek többsége hajlamos elkövetni azt a hibát, hogy utoljára hagyja a zenei szolgáltató kiválasztását és már nem szeretne sok pénzt költeni erre a szolgáltatásra. Így hiába a jó játék hiába a jó fotós a hiper-szuper videós a megfelelő helyszín a nagyszerű ceremóniamester vagy a csodaszép dekoráció ha hiányzik a remek hangulatfelelős. Legyen Tánc!!

9. Vidéki esküvő lesz viszont sokan érkeznek Budapestről bár nem foglaltunk nekik szállást, de szeretnénk ha sokáig maradnának!

Hogyan is várjuk el, hogy önfeledten, gondtalanul bulizzanak vendégeink, ha elvárjuk hogy több órás hazafele útjuk előtt nem tesszük lehetővé a pihenést számukra. Ne is álmodozzunk hajnalig tartó buliról hiszen lehet hogy a menyasszonytánc után a násznép nagy része elköszön és kiürül a helység. Ha az adott helyszínen nincs is lehetőség elszállásolni szeretteinket esetleg a környéki falvakban lehet hogy találunk szállást egy éjszakára.

10. Szabadtéri esküvőnk lesz hiszen nyáron tartjuk de nincs B tervünk arra az esetre ha az időjárás rosszra fordulna.

Találkoztam már piros szőnyegen bevonuló kültéri hangosítással és egyéb dekorációval feldíszített álomszép autóval megérkező szerelmes párt kétségbe esni egy hirtelen érkező előre nem látható eső, vihar miatt. El tudjuk képzelni hogy a 100 - 150 fős násznép rohangál fel s alá búvóhelyet keresve, miközben a koszorúslányok és a könnyeivel küszködő menyasszony ceremóniamester és esküvőszervező híján tanácskozást tart hogy most akkor mi legyen. Érdemes tehát nagyot álmodni de fontos, hogy mindenre legyen B tervünk.

 

Fontos megjegyezni, hogy jelen írás saját tapasztalatokon alapszik. Reméljük hasznos volt számodra ez a pár gondolat. Ingyenes tanácsadásért kattints a http://www.glsound.com/kapcsolat oldalra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eskuvorendezveny.blog.hu/api/trackback/id/tr4911771105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása