Minden, amit az esküvőkről tudni érdemes

Esküvő & Rendezvény

Esküvő & Rendezvény

5 dolog az esküvői tortával kapcsolatban

2017. november 27. - Glamorous

Nyilván a legkedvencebb és legédesebb hagyomány egy esküvőn a torta felvágása. A torta maga egy fontos kelléke a rendezvénynek és a tradíció, hogy felszeleteljük a tortát, az ókori Rómáig visszavezethető. Most már csak divatosnak számít és valószínűleg nincsen semmi különös jelentősége azon kívül, hogy tök jó képeket lehet ekkor lőni és hogy ez a friss házaspár első közös projektje. Összeszedtünk 5 dolgot, amit érdemes tudni az esküvői tortáról és annak felszeleteléséről.

1. Dekoráció

5_dolog_az_eskuvoi_tortaval_kapcsolatban_kep_1.jpg

A torta az egyik fő pontja a lakodalomnak. Mivel rengeteg kép fog róla készülni nem érdemes elaprózni. Természetesen attól, hogy nagy méretű, még nem fontos, hogy giccses is legyen. A tetejét gyakran díszítik olyan figurákkal, akik emlékeztetnek minket az ifjú párra.

 

2. A torta felvágása
5_dolog_az_eskuvoi_tortaval_kapcsolatban_kep_2.jpg

Lehet, hogy azt gondolod, hogy profin tudsz szeletelni, de nem árt egy próbát tenni azért előtte. Pláne, hogy itt nem csak egyedül te fogod csinálni, hanem a párod is. A cukrászt is meg lehet kérdezni, hogy hol érdemes kezdeni, főleg ha emeletes tortáról beszélünk. Nem sülne el jól, ha az első vágásnál összeomlana az egész.

 

3. Akár egymás arcába is nyomhatjátok

5_dolog_az_eskuvoi_tortaval_kapcsolatban_kep_3.jpg

Amint levágtátok az első szeletet, a friss pár általában elkezdi etetni egymást, szimbolizálva ezzel a másik iránt való elköteleződésüket. Néha persze a poén kedvéért ez a mozdulatsor máshogy alakul és a viccesebb kedvében lévő pár tagja belenyomja a másik arcába a sütemény és elkeni azt rajta. Ha a másik veszi a lapot, akkor ugyanígy cselekszik. Megsértődni kár, a lényeg, hogy legyen a közelben elég szalvéta.

 

4. Fotók

5_dolog_az_eskuvoi_tortaval_kapcsolatban_kep_4.jpg

A tortáról biztosan fog kép készülni. Persze fontos a fotósnak listát készíteni arról, hogy mik legyenek megörökítve, így nem érdemes kihagyni azt sem, hogy a süteményről ne csak akkor készítsen képet, amikor már odaálltatok felszeletelni, hanem előtte is, amikor még egyben van.

 

5. Etesd a tömeget!

5_dolog_az_eskuvoi_tortaval_kapcsolatban_kep_5.jpg

Szerencsére elég egyetlen szeletet vágnotok a tortából, utána inkább engedjétek át a terepet a profiknak. A vendégseregnek sincs kedve kivárni, mire az összes főnek Ti tálaljátok ki a szeleteket. A tortával amúgy azért sem érdemes spórolni, mert jófejség abból elvitelre adni is a vendégeknek. Persze ez már nem annyira jellemző hagyomány, mivel inkább kis ajándékcsomagokkal készülnek a párok, de ha valakiről tudjuk, hogy kifejezetten édesszájú, annak jól fog esni.

Még több cikkünkért látogass el a www.eskuvorendezveny.blog.hu, vagy Facebook oldalunkra!

A bejegyzés trackback címe:

https://eskuvorendezveny.blog.hu/api/trackback/id/tr4913292731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása