Minden, amit az esküvőkről tudni érdemes

Esküvő & Rendezvény

Esküvő & Rendezvény

10 dolog, amit érdemes házasságkötés előtt átgondolni

2017. augusztus 24. - Glamorous

Jobb esetben házasságkötés  egyszer van mindenki életében. Fontos és komoly döntés, hogy kivel kötöd össze mindennapjaidat talán tényleg hosszú időre.
Egyik reggel a párod mellett ébredsz és megfogalmazódik benned a gondolat: férjhez akarok menni. Valóban készen állsz a házasságra vagy csak a lila köd mámorító hatalma ragadt magával?

Íme, tíz dolog,amit érdemes átgondolni házasság előtt:



Elfogadod a másikat

Minden pár és kapcsolat más és más.  A szürke hétköznapok megélése olyasvalakivel, aki 0-24 melletted van először rémisztő is lehet. Rossz szokásait, szavajárását, idióta hóbortjait vajon a mindennapokban is elfogadod? Ismerd jól a másikat, beszélgessetek a fiatalabb évekről, élményekről, ki mit hogyan élt meg, mi az, ami az évek során jellemét pozitív vagy negatív irányba terelte.  Így elfogadóbb leszel vele szemben.

perfect_1.gif


Egészséges énkép


A párod teljes mértékben elfogadod,de saját magaddal szemben vannak fenntartásaid? Gyorsan tedd rendbe a fejedben az  Én-képet, hiszen a párod nagy valószínűséggel azért van veled,mert számára úgy vagy jó neki, ahogy vagy. Nyilván mindig a jobbra törekszel, de a Szegény-Én játszmákat, nyafogást és mártír  viselkedést gyorsan felejtsd el,mert ezzel nem, hogy támogatást és bíztató szavakat nem kapsz ,de még  távolodást is érzékelhetsz kedvesedtől több  hiszti után….


Működő kommunikáció

Ha sokat beszélgettek és az együtt töltött idő alatt kialakult köztetek a gördülékeny kommunikáció, nagy eséllyel a felmerülő problémákat is könnyebben oldjátok meg. Mindig legyél egyenes a másikkal, ha zavar valami, vagy ellentétes véleményen vagy inkább beszéljétek meg, veszekedés és kiabálás nélkül. Szép szóval még mindig többet érsz el és így a másikat sem bántod meg.


Helyes szeretetnyelv használata

Az öt szeretetnyelv egy pár- és pszichoterápiai fogalom, amelyet Gary Chapman amerikai író, párkapcsolati szakértő, házassági tanácsadó alkotott meg 1992-ben. Az öt szeretet nyelv: elismerő szavak, minőségi idő, ajándékozás, szívességek, testi érintés. Mindenkinek van egy elsődleges szeretetnyelve, amely mélyebben hat rá az összes többinél. Hasonlóan, ha nem beszéljük párunk elsődleges szeretetnyelvét, akkor ő valószínűleg nem érez kellő szeretet, még akkor sem, ha a többi nyelvet jól "beszéljük".  Gondolkodj el, társad mikor érzi úgy, hogy igazán szeretve van.


Közös döntéshozatal

Fontos az egymásra hangolódás és közös döntések meghozatala. Nyilván nem abban, hogy most zéró kólát vegyetek-e vagy simát, hanem olyan jelentőség teljes kérdésekben értsetek egyet, melyek akár a jövőtökre is kihatással lehetnek. Hallgasd meg a másik álláspontját, oszd meg vele saját nézeteidet, és törekedjetek a kompromisszumra.

couple.jpg

Támogatjátok és előrébb viszitek a másikat

Nincs is annál felemelőbb,mikor  párod dicsérő szavakkal  értékeli törekvéseidet,munkád és megerősít abban, amit tényleg jól csinálsz. Természetesen nem összekeverendő a ”lerendezem egy kegyes hazugsággal” megszólalással. Negatív kritikát ugyan úgy megkapod, mint a pozitívat, de ez mind építő jellegű, hiszen egy kívülálló olyan dolgokat is meglát, amit te nem biztos, hogy észreveszel. Fontos, hogy a munkád elismerése mellett a kedvenc hobbid is helyet kapjon bókok terén.


Minden meg van benne, amire neked szükséged van

Évek alatt kialakult egy kép, milyen lenne a megfelelő társ számodra, és most úgy érzed, megtaláltad azt, akit kerestél. Nem csak külsőleg az ideálod, de személyisége, megnyilvánulásai is a te értékrendednek megfelelő. Az ideális társ számodra adott,de ne felejtsd el viszonozni a sok jót, amit te is kapsz a mindennapokban!


Hagyj fel a felesleges féltékenykedéssel


Megőrülsz, ha más nő van a közelében? Gyorsan felejtsd el a felesleges kiakadást! Hagyd meg az intim szféráját. Arra gondolj, hogy azért van veled, mert szeret. A féltékenység alappillére valószínű az, hogy saját magadban nem bízol. Alakíts a szemléleteden és ilyen esetekben próbálj kicsit a másik fejével gondolkodni. És ne feledd, a kutya sem azért hűséges, mert rövid pórázon tartják…

Legyél házias

Mielőtt összekevernéd…nem,nem cseléd,csak házias! Legyél igényes az otthonotokra, hiszen az a mindennapi életteretek.  Osszátok be a házimunkát, így te is könnyebben végzed el a rád kiszabott feladatokat. Fő az igyekezet! Nem vagy egy konyhatündér? Irány a Youtube, és az egyszerűbb ételek. Párod biztos értékelni fogja, ha készülsz, mire a munkából hazaér.

 cook2.gif

Barátaid is kedveljék
Milyen rossz,ha szívszerelmed ugyan számodra tökéletes,de barátaid egyáltalán nem szimpatizálnak vele? Járjatok többet baráti társaságba, hogy párodat jobban megismerjék. Közös programok, beszélgetések jobban összehozzák a társaságot. Nem a bizonyítás a lényeg, csak a kellő nyitottság a többiek felé.

Hasznos és érdekes ötletekért látogass el az Esküvő és rendezvény Facebook oldalra!

A bejegyzés trackback címe:

https://eskuvorendezveny.blog.hu/api/trackback/id/tr9512689717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása