Minden, amit az esküvőkről tudni érdemes

Esküvő & Rendezvény

Esküvő & Rendezvény

10 költség, amivel mindenképpen számolj az esküvőt illetően

2017. október 16. - Glamorous

Az esküvőszervezés egyik nem túl kellemes, de mindenképpen szükséges feladata, hogy kiszámoljuk mennyibe fog kerülni a nagy nap. Fontos behatárolnunk hogy mekkora keretünk van erre az alkalomra. Összeszedtünk 10 költséget, amivel mindenképpen számolnunk kell első körben és amivel fel tudjuk mérni, hogy mire számítson a pénztárcánk.

 menyasszony.jpg

1. A ceremónia költsége

Egyrészt fizetnünk kell az anyakönyvvezetőnél, másrészt gyakran a templomi esküvőnek is van költsége. Ezeket nem lehet kikerülni.

2. Ruha

Nem csupán a menyasszonyi ruhára kell gondolnunk, ami nem a legolcsóbb mulatság, de a vőlegény öltönyéről se feledkezzünk meg. Ezenkívül ott van még a menyecskeruha is, illetve például a cipőket, az ékszereket és a virágcsokrot is ideszámolhatjuk.

10_koltseg_amivel_mindenkeppen_szamolj_az_eskuvot_illetoen_kep_1.jpg

3. Díszítés és virágok

A lakodalom helyszíne köztudottan ki van dekorálva. Ezek lehetnek lufik, asztali díszek és kisebb csokrok. A virágoknál ne csupán a már az imént említett menyasszonyi csokorral számoljunk, hanem az örömanyáknak adott és a koszorúslányok virágcsokraival is. Templomi esküvő esetén szintén gyakori a plusz díszítés.

4. Nászút

Lehet, hogy nem rögtön az esküvő másnapján vágunk neki a nászútnak, de hagyomány elmenni valahova kikapcsolódni. Ez remek alkalom arra, hogy valami egzotikus, régen vágyott helyre látogassunk el.

5. Zenekar, fotós

Pár dolgot érdemes profikra bízni. Ide tartozik a zenekar kiválasztása és a fotós. Ne sajnáljunk olyat hívni, aki nagyon jó abban, amit csinál.

6. Fogadás

Egyrészt fizetnünk kell a helyszínért, másrészt az ételért és a felszolgálókért. A terembérlet és az ebéd/vacsora talán a legjelentősebb kiadás egy esküvőn.

10_koltseg_amivel_mindenkeppen_szamolj_az_eskuvot_illetoen_kep_2.jpg

7. Lány- és legénybúcsú

Nagy divatja van a lánybúcsúknak, illetve a legénybúcsúknak. Sokan ilyenkor akár el is utaznak, de talán itt lehet a leginkább spórolni. Tervezhetjük ezt az estét borzasztóan rongyrázósra, de azzal sincsen semmi gond, ha csak egy sima hétvégi bulizás keretein belül tudjuk le ezt az alkalmat.

8. Gyűrűk

Az eljegyzési gyűrű a vőlegényt terheli, a házasságkötésnél azonban már mindkettőtöknek szüksége van összeillő gyűrűre, amit felhúztuk egymásnak a boldogító igen után.

9. Kellékek

Ez szerencsére nem a legnagyobb kiadás és itt aztán lehetünk kreatívak vagy spórolhatunk is, ha jó a kézügyességünk, de ne feledkezzünk meg a meghívókról vagy a kis ültetőkártyákról.

10_koltseg_amivel_mindenkeppen_szamolj_az_eskuvot_illetoen_kep_3.jpg

10. Fuvardíj

Nem csak akkor kell gondolnunk a benzindíjra, amikor odamegyünk az esküvő napján a helyszínre, de számítsunk arra is, hogy rengeteget kell majd utaznunk, amikor felmérjük a helyszíneket vagy ruhát/virágot vásárolunk. Biztos, hogy állandó vendégekké válunk a benzinkúton, mert rengeteget kell majd rohangálni a szervezés miatt.

Még több hasznos tippért látogass el Facebook oldalunkra!

A bejegyzés trackback címe:

https://eskuvorendezveny.blog.hu/api/trackback/id/tr7612769360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása