Minden, amit az esküvőkről tudni érdemes

Esküvő & Rendezvény

Esküvő & Rendezvény

3+1 tipp hogyan válassz zenei szolgáltatót az esküvődre

Zenekar vs Dj

2016. október 13. - Glamorous

Minden esküvő - céges rendezvény, sőt még az általános iskolai osztálybuli !! - alapja a megfelelő mennyiségű és minőségű étel, ital illetve a megfelelő zenei szolgáltató kiválasztása. Evés, Ivás, Mulatás erre "izgul" a magyar!!! Ha finomak az ételek és mindenki jól lakik valamint tetszik a zene máris boldog a násznép, és szívesen végighallgatja az olykor unalmas, fárasztó beszédeket,versikéket vagy mosolyogva reagál elcsépelt esküvős játékainkra sőt elfelejti, hogy pár órával ezelőtt még egy templomban ácsorgott, polgári szertartáson a tűző napon aszalódott arról nem is beszélve hogy hétvégéje első reggelén ismét azon idegeskedett hogy időben odaérjen a helyszínre.

Alábbi cikkünkben most a Glamorous Company zenekar gyűjtött össze pár fontos szempontot zenei szolgáltató választását illetően.

musicians_vs_dj.jpg


Többféle fajta, létszámú, zenei szolgáltató létezik de két alapvető lehetőség közül választhatunk. Zenekar vagy  DJ? 

1. Mérd fel a násznép összetételét. Szerencsére és többnyire nagyon jól ismeritek azokat az embereket akiket meghívtok a nagy eseményre azt is jól tudjátok, hogy családon belül ki milyen stílusú zenét hallgat szívesen. Próbáljátok meg elsőként ezt átgondolni! Amennyiben túlnyomó részt mulatós zenére indul be a násznép érdemes ilyen profilú zenekart vagy DJ-t választani az estéhez. A mulatós zene alapvetően nem egy "bonyolult" műfaj így erre alkalmas úgynevezett 1 személyes "szintiboy-ok" vagy duó esetleg trió felállásban működő zenekarokat is találtok a hazai kínálatban. Ha dívik a násznép köreiben az elektronikus zene de azért legyen más műfaj is érdemes Dj-t hívni. Azonban ha mindenféle zenei stílust szeretnénk felvonultatni és ragaszkodunk az élőzenéhez akkor érdemes "mindent játszó profi zenekart keresni" és akár mellé egy dj-t aki a hajnali órákban szórakoztat.

2. Mennyit szánsz rá? Esküvő függő illetve a Jegyespárok igényei, elvárásai változók. Ahogyan már az előszóban említettem a DJ mindig egy olcsóbb megoldás viszont le kell mondanunk a koncertélményről és a koncerthangulatról is. Egy jó DJ is megfelelő hangulatot tud teremteni egy esküvőn de ezért a pénzért csak "Disco Feelinget" kapunk. 100.000 - 150.000 Ft ért már megbízhatunk egész estére Dj-t de ezért a pénzért akár egy kisebb élőzenei formációt is. Keverhetjük is a kettőt ha van rá keret vagy hívjunk a vacsorazenéhez egy élőzenei duó vagy trió zenekart majd ezt követően Dj-t így kiszolgálva a násznép igényeit. Elismert profi zenészekből álló minden stílusban otthonosan mozgó party-zenekart 400-500.000 Ft-tól találhatunk. Bár elsőre soknak tűnhet egy Dj-hez képest de itt 6 zenész és 1 fő hangtechnikus dolgozik a produkció és az est sikeréért. Azaz 7 főre leosztva ez a pénz már a töredéke annak amit egy DJ hazavisz.

3. Milyen hosszú esküvőt tervezel? Ha nem szeretnéd követni az általános esküvői programterveket és esküvődet a megszokottnál rövidebbre tervezed érdemes egy olcsóbb DJ-t vagy 4 fős felállású kisebb zenei formációt választanod. Mivel az est túlnyomó része nem a zenéről fog szólni ez esetben, így érdemes a zenészekkel a vacsorazenére is jobban koncentrálni. Mindkét esetben egy nyomott árat tudsz kérni a szolgáltatóktól, hiszen nem hajnalig tart majd a buli. 

+1. Hány fős esküvőt tervezel? A létszám is meghatározhatja a zenei szolgáltató kiválasztását. Ez esetben megint csak érdemesebb kisebb létszámú zenekart vagy Dj-t választani. Itt sem lesz mérvadó a hajnalig tartó buli. Leginkább a közös éneklésé és mulatozásé lehet ilyenkor a főszerep, így javallott akár egy énekelni is tudó zongoristát meghívni akitől bátran kérhetjük a jól ismert örökzöld magyar slágereket. 

 Látogass el a www.glsound.com-ra ha Te is színvonalas zenei szolgáltatást és felejthetetlen hangulatot szeretnél a Nagy Napra!

 "Music on a higher level!' 

A bejegyzés trackback címe:

https://eskuvorendezveny.blog.hu/api/trackback/id/tr9211797511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása